Af en toe probeer ik eens een variant uit op een bestaand gerechtje. Deze keer maakte ik Tiramisu, maar de koffie en likeur werd vervangen door Piña Colada, en er kwamen ook heel wat aardbeien aan te pas.
Hoe begin je eraan?
Eerst maak je een coulis van aardbeien of je gebruikt gewoon wat aardbeienconfituur.
Dan maak je het beslag. 4 eierdooiers, 100g suiker en een flinke scheut Piña Colada kloppen tot een schuimig mengsel. Daar voeg je dan een doosje mascarpone (250g) aan toe en als laatste voorzichtig 2 opgeklopte eiwitten.
Dan is het gewoon een kwestie van laagjes leggen: verse aardbeien, 'lange vingers', die je besprenkelt met Piña Colada, een laagje van het kaasmengsel en daar bovenop een laagje coulis. Dit laat je dan afkoelen in de koelkast. Afwerken doe je met wat gemalen speculoos of bresiliënne.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten