Be Creative

Be Creative

donderdag 27 oktober 2011

Pumpkin carving for Halloween!

Vorig jaar kreeg ik van mijn lieve Canadese vrienden een setje pumpkin carving tools cadeau. En sindsdien heb ik er een traditie van gemaakt om elk jaar een pompoen te versieren voor Halloween. Van het binnenste van de pompoen maak ik heerlijke pompoensoep. 2 vliegen in 1 klap!

Voor de pompoensoep:
Het pompoenvruchtvlees in blokjes snijden. De pitten haal je er vantussen. Deze blokjes stoof je samen met een grote ui en 2 wortelen aan in wat boter. Je kruidt met wat peper, zout en currypoeder. Daarna voeg je je bouillon toe en 2 kleine aardappelen, in stukjes gesneden. Je laat alles goed doorkoken. Na 15 minuten voeg je nog een blik gepelde tomaten toe en laat je het geheel nog 5 minuutjes doorkoken. Daarna nog even mixen en bijkruiden met wat kaneel. Je kan ook eventueel gerookte spekblokjes toevoegen. Door de warmte van je soep worden deze vlug gaar. (Ik heb geen exacte hoeveelheden genoteerd, omdat je volgens mij soep maakt op het gevoel) Smakelijk!! ;-)



Voor het pumpkin carving:
Zoek een pompoen uit met een mooie vorm. Snijd het bovenste deel, met de steel eraan, los. Dit wordt het deksel. Met het eerste tooltje schraap ik de volledige pompoen leeg. Laat zeker geen vruchtvlees achter, want dit gaat rotten! Zoek daarna op het internet naar een leuke 'pumpkin pattern'. Zet deze over op je pompoen. Met het tweede tooltje kun je gaatjes prikken in het uit te snijden deel. Met het derde tooltje kan je deze dan uitzagen. Plaats daarna een kaars in je pompoen en griezelen maar!
PS: Indien je geen pompoen wil versieren, kan je deze ook uithollen en er je soep in opdienen! Heel leuk als je gasten ontvangt!

2 opmerkingen:

  1. Zeer leuk .we doen dit meestal ook ieder jaar .Canadese traditie dat nog in me zit.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heel leuk om te doen met kindjes! Ben je ook van Canada?

      Verwijderen