Al jarenlang zeg ik dat ik wel eens zelf pasta wil maken, en vandaag is het er eindelijk van gekomen! Ik kocht deze week een pastamachine en testte ze vandaag met succes uit. Ik had verwacht dat verse pasta wel iets lekkerder zou zijn dan pasta uit een pakje, maar de smaak van mijn zelfgemaakte pasta was gewoonweg hemels!
Zelf pasta maken is heel eenvoudig, maar vergt toch wel enkele uurtjes werk. Zo ging ik te werk:
Per persoon neem je 100 gram bloem en 1 ei.
Je doet de bloem, eieren, een snuifje zout en een beetje olijfolie in de keukenrobot om te kneden. (Dat kan je natuurlijk ook met de hand doen.) Daarna kneed je het deeg nog een kwartiertje met de hand. Wanneer het te droog is, voeg je een beetje water toe. Wanneer het te vochtig is, voeg je een beetje bloem toe. Het deeg mag niet meer kleven! Daarna maak je er een bolletje van en laat het een half uurtje rusten onder een vochtige handdoek.
Je verdeelt het deeg in kleinere porties en maakt er met de hand platte schijfjes van. Deze haal je dan enkele keren door de pastamachine. Je zet de rollen steeds op een kleinere stand, zodat je uiteindelijk zeer dunne velletjes bekomt. Deze haal je dan door de snijrollen, en je hebt verse pasta! De pasta laat je nog even hangend drogen. Hang je slierten niet te veel over elkaar, want dan kleven ze aan elkaar! Na een halve tot 1 minuut koken heb je lekkere verse pasta!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten