Be Creative

Be Creative

zaterdag 24 september 2011

Walnuts everywhere!

Wanneer je een walnotenboom hebt staan en niet houdt van nootjes eten, gaat een mens op zoek naar alternatieven. Ik probeerde het recept van walnotencake uit en die was verrassend lekker. De smaak is een beetje een mix van peperkoek en Aalsterse vlaai.
Volg deze instructies en je komt er wel ;-)
Je maakt eerst de siroop. Je doet in een steelpan een halve liter water, 150g suiker, 2 el honing, 5 kruidnagelen, het sap van een halve citroen en een halve sinaasappel (onbespoten) en je gooit er de schillen gewoon bij. Deze laat je goed inkoken tot een niet te dikke siroop. Verwijder daarna de schillen en de kruidnagelen en laat de siroop afkoelen in de koelkast.
Mix 400g walnoten en doe deze in een kom. Mix ook 6 volkorenbeschuiten en voeg ze bij de walnoten. Doe daarbij ook nog 30g bloem, 2 tl bakpoeder, 2 tl kaneel, 0,5 tl kruidnagelpoeder, wat versgemalen nootmuskaat en 1 el geraspte sinaasappelschil. Zet dit mengsel even opzij. Klop met een mixer 200g ongezouten boter, 150g suiker en 4 zakjes vanillesuiker heel romig. Voeg 6 eierdooiers toe en mix nog eens goed door. Roer dit mengsel goed door het notenmengsel. Klop de 6 eiwitten goed stijf en roer ze voorzichtig door het notenmengsel. Doe dit beslag in een beboterde bakvorm. Bak 10 minuten op 200° en daarna nog 30 minuten op 180°. Giet de koude siroop over de hete cake en laat goed intrekken. Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten