Om mijn ventje in de watten te leggen na een lange werkdag, besloot ik om Appelbeignets te maken. Simpel en heel lekker!
Wat heb je nodig? 5 appels, sap van een citroen, 300g bloem, 2 eieren, 30g suiker, 220 ml olie (ik gebruik olijfolie, maisolie e.d. zijn natuurlijk ook goed), 1 flesje pils (Jupiler bv.), mespuntje zout, poedersuiker
Hoe maak je het? Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij ze in plakken van 1cm dik. Besprenkel met citroensap (dan worden ze niet bruin) en bestrooi met de helft van de suiker. Zeef de bloem. Scheid de eieren. Meng de bloem met de rest van de suiker, de eierdooiers, de olie, het zout en het bier. Klop de eiwitten stijf en schep door het beslag. Wentel de plakken appel door het beslag en bak ze per 3 of 4 in olie. Ik bak deze gewoon in de pan met flink wat olijfolie, maar je kan ze natuurlijk ook frituren. Laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met poedersuiker en evt. wat kaneel.
Aangezien ik nog heel wat deeg over had, probeerde ik het ook met banaan!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten