De walnoten komen onze oren uit, dus vandaag nog 2 walnootreceptjes uitgeprobeerd. Walnotentaart en walnotenkoekjes. Supersimpel en toch superlekker!
Iedereen kent wel die overheerlijke maple pecan koffiekoeken? Wel deze taart lijkt daar heel sterk op!
3 eieren, 150g suiker, een snuifje zout, 225g bruine kandijsiroop en 150g gesmolten boter stevig mengen. Daar voeg je 200g walnoten aan toe en je giet deze in een taartbodem (kant-en-klaar of vers gemaakt, dat kies je zelf). 50 minuten bakken op 180°C en klaar is de taart!
Voor de koekjes smelt je 40g pure chocolade, 50g boter en 100g bruine suiker tot een romig geheel. Daar meng je een ei en wat vanille essence door. In een andere kom meng je 175g gemixte walnoten, 50g bloem, 1/2 theelepel zout en1/4 theelepel bakpoeder. Daar voeg je dan het chocolademengsel aan toe en je kneedt het geheel goed. Op een bakplaat schep je dan toefjes van het deeg. Laat zeker 2 cm tussenruimte! Deze bak je dan 10 minuutjes op 180°. Laat de koekjes afkoelen en bestrooi eventueel met poedersuiker!
Oh ja... niet allemaal zelf opeten, want deze receptjes zijn echte caloriebommetjes ;-)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten