Be Creative

Be Creative

vrijdag 2 januari 2015

Venkelsoep

Toen mijn moeder deze soep klaargemaakt had met kerst, stond ik niet meteen te popelen om eraan te beginnen. Ik lust namelijk echt geen venkel. Maar deze soep smaakt echt zo ontzettend lekker! Het is ook een zeer feestelijke soep, dus maak ze gerust klaar als je een etentje hebt met familie of vrienden.

Snijd 2 uien, 1 wit van een prei, 3 selderstengels en 2 venkels in grove stukken. Stoof ze aan in wat vetstof. Kruid met peper en zout. Voeg 4 blokjes kippenbouillon toe en zet alles onder water. Laat 30 minuten koken en mix daarna alles fijn. Voeg evt. een doosje room toe.
Wanneer je deze soep maakt voor kindjes, kun je balletjes toevoegen. Voor een feestelijkere touch voeg je wat garnalen of gerookte zalm en wat bieslook toe. Héérlijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten