Be Creative

Be Creative

woensdag 15 februari 2012

homemade tapenade!

Je hebt bezoek, je opent een bokaal olijven en er worden er 2 opgegeten... Daar zit je dan met je olijven! Ik hou enorm van olijven, maar na een paar heb ik er genoeg van. Waar ik niet van houd is stinkende olijven in de koelkast! Ik was van plan om ze dus bij de kippen te kieperen, tot ik plots op het idee kwam om er tapenade van te maken. Ik ging op het internet op zoek naar een recept, maar vond er zodanig veel dat ik alle ingrediënten van de verschillende recepten die ik zelf in huis had opschreef. Daarvan maakte ik dan mijn eigen versie. Het resultaat was hemels! Dit kieperde ik allemaal in mijn blender: een grote bokaal -2 olijven (indien je ook zwarte hebt, gooi ze er gerust bij!), een handjevol pijnboompitten, een paar eetlepels kappertjes, peper en zout, 2 teentjes knoflook, wat balsamicocrème, véél parmezaan, veel basilicum en olijfolie, net voldoende om te mixen.
Doordat ik veel parmezaan gebruikte, had de tapenade een heel speciale smaak.
Sommige mensen voegen ook nog citroensap toe, en vaak ook ansjovis en/of zongedroogde tomaten.
Experimenteer er zelf op los en geniet van je eigen homemade tapenade op een lekker krokant toastje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten