Probeer bij dit receptje vooral geen kcal te tellen! Verloren moeite ;-)
500g bloem, 100g boter, 10g zout, 25g suiker en 3 eierdooiers mengen met de keukenrobot. Ondertussen los je in 225ml lauw water 25g gist op en 25ml gecondenseerde melk. Dit mengsel voeg je langzaam toe aan de mix. Dit geheel laat je op lage snelheid een tiental minuutjes kneden. Werkvlak bestuiven met bloem en het deeg goed opbollen. Van het deeg maak je balletjes van ongeveer 90g. In het midden maak je met je vinger een gaatje en je draait het bolletje wat rond op je vinger, zodat het gaatje iets groter wordt. Leg al je donuts op een bakplaat en dek gedurende een 10-tal minuten af met een keukenhanddoek. Daarna kan je de donuts frituren op 170 graden, zo'n 3-tal minuten langs elke kant.
Voor het glazuur neem je per eiwit 3 volle eetlepels bloemsuiker en een paar druppeltjes citroensap of azijn. Deze klop je dan stevig op met de garde. Voeg extra bloemsuiker toe om het glazuur dikker te maken!
Daarna kan je nog kleurstof toevoegen aan het glazuur. Wanneer de donuts zijn afgekoeld, dop je ze in het glazuur en bestrooi je ze met suikerparels.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten