Be Creative

Be Creative

vrijdag 15 augustus 2014

Pump up the jam!

In de vakantie ben je lekker relaxed en doe je dingen die je anders niet ziet zitten.
Deze maand ben ik heel druk bezig geweest met het maken van mijn eigen confituur. Ik heb ooit al de klassieke aardbeienconfituur gemaakt, maar daar hield het ook op. Nu had ik zin om eens iets anders te proberen. TIP: Zorg ervoor dat je genoeg bokalen verzamelt voor je begint met het maken van je confituur.

Ik begon met braambessenconfituur. Heel simpel: neem hetzelfde gewicht in braambessen als in geleisuiker. Maak de bessen schoon en doe ze in een grote kookpot. Voeg de suiker toe en laat 4 minuutjes goed opkoken. Schep de warme confituur in potten en sluit onmiddellijk. Door de warmte worden ze vanzelf vacuĆ¼m getrokken. That's it!
Met deze suiker gaat het snel en makkelijk!


Vandaag maakte ik ook appelconfituur. Verrassend lekker!
Schil de appels en snijd ze in stukjes. Per kilo appelstukjes voeg je 1 glas water, een eetlepel citroensap en 750gr geleisuiker toe. Ik voeg ook flink wat kaneelpoeder toe. Laat 4 minuutjes opkoken en schep warm in bokalen.
(Sommige mensen zeven de stukjes appel eruit, maar dat is helemaal niet verplicht!)

Er is niets leukers dan je vrienden en familie verrassen met een potje zelfgemaakte confituur ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten