Als van kindsbeen af ben ik verzot op spaghetti bolognese.
Ik maakte deze klassieke saus jarenlang klaar met tomaat, ui, wortel en paprika.
Overheerlijk! Maar... achteraf had ik steevast ontzettende buikpijn...
Ik begon dus met het weglaten van enkele ingrediënten, maar de buikpijn bleef...
Tot ik ontdekte dat ik allergisch was aan het belangrijkste ingrediënt: tomaat!
Ik ging dus op zoek naar een alternatief, en na wat experimenteren kwam ik tot volgend heerlijk, makkelijk en buikpijnvrij resultaat. Het zal je misschien verbazen dat ik geen rode wijn lust. Maar in deze saus is het verrukkelijk!
Spaghetti met rode wijnbolognese (recept voor 3 à 4 personen).
Fruit enkele uien. Ik neem meestal 1 kleine gele ui, 1 kleine rode ui en 1 sjalot.
Voeg ook enkele teentjes look toe.
Wanneer de uien glazig zijn, voeg je een 350-tal gram kippengehak toe. Ander gehak kan natuurlijk ook. Laat goed aanbakken en maak het gehakt los, kruid met spaghettikruiden en wat peper.
Wanneer het gehakt redelijk gaar is, voeg je wat water en een rundsbouillonblokje toe.
Laat dit nu even sudderen totdat een deel van het water verdampt is.
Voeg daarna een flinke scheut tomatenketchup toe.
Als laatste voeg je een groot glas rode wijn toe. Dit geheel laat je nu goed doorsudderen, zodat de saus dikker wordt en de alcohol verdampt. Het resultaat is een zeer smaakvolle vleessaus die je direct zal bekoren!
Terwijl de saus nog even doorsuddert, kan je de pasta koken.
Serveer met Parmezaanse kaas.
Enjoy! =)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten