Be Creative

Be Creative

vrijdag 1 november 2013

pasta in't groen met spekjes

Je komt terug van je reis en hebt weinig of niks in huis.
De winkels zijn gesloten, en je moet toch wat klaarmaken voor je gezin...
Op zulke momenten gaan de meeste mensen naar de frituur!
Je kan natuurlijk ook gewoon kijken wat je in huis hebt en daarmee creatief aan de slag gaan.
Ik hou ervan om te koken met de dingen die ik in huis vind. Vaak kom je tot combinaties die je anders niet zou proberen. En vaak levert dat ook lekkere en blijvende receptjes op, zoals mijn eigen "Pasta in't groen met spekjes"!

Ingrediënten:
pasta (spaghetti, linguine, penne, macaroni,... wat je in huis hebt!)
spekblokjes
diepvrieserwtjes
1 uitje
2 bouillonblokjes
doosje room

Bereidingswijze
Kook de pasta beetgaar.
Bak de spekblokjes in een anti-aanbakpan (geen vetstof nodig, de spekjes geven genoeg vet af).
Wanneer de spekjes krokant aangebakken zijn, haal je deze uit de pan.
Doe de diepvrieserwtjes in de pan (hoeveelheid kies je zelf, ik gebruikte zo'n 300 gram voor 3 personen) en voeg water toe tot ze volledig onder staan. Snijd er ook een ajuintje bij, voeg 2 rundsbouillonblokjes toe en wat peper. Laat gaar koken.
Wanneer de erwtjes gaar zijn, voeg je een doosje room toe en pureer je alles met de mixer.
Giet deze groene saus, samen met de spekblokjes over de pasta heen. Enjoy...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten